Sâmbătă, 29 Iunie 2019 17:34

Rusia a extins până la 31 decembrie 2019 perioada de aplicare a taxei vamale zero la importurile din Moldova de fructe și legume proaspete și conservate, precum și de produse vitivinicole

1731906Acest lucru este prevăzut printr-un decret publicat al guvernului Federației Ruse, adoptat la 27 iunie. Este vorba de aplicarea taxelor vamale de import zero în cazul bunurilor moldovenești, cum ar fi: legume, fructe (mere, pere, gutui, caise, cireșe, vişine, prune, piersici), conserve de fructe și legume, struguri și vinificație. Conform deciziei guvernului Federației Ruse, taxele la importul produselor din Moldova vor fi zero până la data de 31 decembrie 2019.
Serviciul Vamal Federal al Federației Ruse este însărcinat cu monitorizarea lunară a importurilor de mărfuri moldovenești menționate mai sus și de informarea Ministerului Dezvoltării Economice și Ministerului Agriculturii al Federației Ruse despre rezultatele acestei monitorizări. În plus, Ministerul Dezvoltării Economice, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse și Ministerul Agriculturii al Rusiei, au dreptul să prezinte, dacă este cazul, până la 20 septembrie 2019, propuneri de modificare a termenului de aplicare a taxei vamale la import 0% pentru mărfurile menționate.

ODIMM logo
280 70
MOLDAGROTECHautumn2019