Miercuri, 12 Iunie 2019 21:45

Startul proiectului Drumuri bune anunțat de Plahotniuc, amînat de Guvernul Filip

369707Zeci de licitații pentru lucrările de reparație și întreținere a drumurilor în valoare de circa un miliard de lei au fost anulate din motive banale, spun surse din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii și Administrației de Stat a Drumurilor (ASD).
Ultima licitație anulată a fost chiar ieri, 11 iunie, pentru lucrări de reparație periodică a drumurilor locale, comunale și străzi din raionul Șoldănești estimate la 37,4 milioane lei, scrie mold-street.com.
Cele trei oferte depuse de companii mari precum Genesis Internațional, Irinda Prim si Rutador au fost declarate neconforme cu prevederile legale. La fel ca și în cazul altor licitații. La serviciul licitaţii din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) ne-au recomandat să urmărim portalul MTender, atît în cazul ultimei dar și altor licitaţii. "Acolo este dată toată informaţia referitor la motivele anulării acestor licitaţii, inclusiv documentele cu argumentarea comisiei de licitaţie", a afirmat oficialul.
O verificare pe MTender nu a dat rezultat. Şi acolo scrie doar că ofertă a fost respinsă sub aspectul "(ne)Respectarea prevederilor legale", însă nicun document nu este anexat pentru a dovedi faptul. Tot acelaşi angajat de la ASD ne-a sfătuit să urmărim în continuare paginile Agenţiei Achiziţii Publice pentru a afla cum decurg licitaţiile pentru Drumuri Bune.
De fapt, la buget nu sînt bani suficienți pentru toate lucrările prevăzute și e nevoie de revizuit proiectele și costurile, dar nu are cine își asuma răspunderea pentru rectificarea pe toate raioanele și localitățile, spune o sursă din cadrul Ministerului, Economiei.


noi.md

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020