Marți, 19 Martie 2019 19:53

GATA cu maşinile parcate pe trotuar. Precizările făcute de POLIȚIE privind noile reglementări

taxi chisinau1

Toți șoferii care conduc un autovehicul trebuie să știe că Regulamentului Circulației Rutiere la compartimentul "Opririi și staționării voluntare a unităților de transport" și a percepției eronate de către șoferi a noilor modificări, a fost modificat.

Inspectoratul Național de Patrulare vine cu următoarele precizări:

Oprirea sau staționarea unităților de transport cu intrarea parțial sau în întregime pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate, marcate prin indicator rutier "parcare" sau "parcare rezervată" precum și prin marcajul rutier "linia îngustă continuă", însoțite de panourile adiționale care indică modalitatea de poziționare a vehiculului, cu respectarea distanței minime de 1,5 metri predestinate circulației pietonilor.

Totodată, vehiculele staţionate nu trebuie să blocheze accesul la scări, rampe sau planuri înclinate de bordură, destinate persoanelor cu nevoi speciale.

Astfel, oprirea sau staționarea mijloacelor de transport pe alte porțiuni de drum care nu sunt marcate coresponzător, chiar și cu respectarea distanței de 1,5 metri, va atrage după sine răspunderea contravențională conform art. 238 al.2 prin aplicarea unei amenzi de până la 1500 de lei și 4 puncte de penalizare.

Foto: mybusiness.md

ODIMM logo
280 70