Luni, 04 Martie 2019 22:41

Cel mai mare producător european de zahăr anunță închiderea fabricilor din mai multe țări

3347Grupul german Suedzucker, cel mai mare producător european de zahăr intenţionează să închidă o fabrică din Polonia cu o capacitate anuală de 50.000 de tone. Se întâmplă în cadrul unui amplu program de restructurare destinat contracarării scăderii preţurilor la zahăr scrie economica.net.
Potrivit sursei citate, anunţul privind închiderea fabricii din Polonia vine la aproximativ o săptămână după ce Suedzucker a informat că va înceta producţia la două fabrici din Franţa, Eppeville şi Cagny, cu o capacitate anuală combinată de aproximativ 450.000 de tone. Cu o lună mai devreme aceeaşi companie a anunţat că va închide două fabrici din Germania cu o capacitate combinată de 200.000 de tone pe an.

Potrivit programului de restructurare prezentat de Suedzucker la începutul anului, grupul german vrea să îşi reducă volumul de producţie cu aproximativ 700.000 de tone pe an şi să realizeze economii de 100 milioane de euro pe an, din cauza scăderii preţului zahărului.

La sfârșitul anului trecut, cotaţiile futures la zahăr brut au coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani, în contextul unei pieţe mondiale supra-aprovizionate.

După ce în anul 2007 Uniunea Europeană şi-a liberalizat piaţa zahărulu sistem de preţuri minime garantate şi cote de producţie protejate s-a încheiat.

Liberalizarea a dat producătorilor mai multă libertate pentru a se extinde şi a exporta. Chiar și așa, această producţie suplimentară a venit pe o piaţă deja supra-aprovizionată şi a declanşat un declin global al preţurilor.

ODIMM logo
280 70