Luni, 04 Martie 2019 19:58

Odată cu venirea primăverii, pe străzile Capitalei vor fi reinstalate limitatoarele de viteză

QktvwXiRakIOdată cu venirea primăverii, primăria Capitalei anunţă că, pe străzile capitalei vor fi reinstalate limitatoarele de viteză. Totodată, pe mai multe artere va fi reînoit iluminatul public. Anunţul a fost făcut la şedinţa primăriei, de responsabilii direcţiei transport. Potrivit poliţiei municipale, lucrările trebuie făcute în ritm alert, în condiţiile în care, de la începutul anului în Chişinău au fost înregistrate deja peste 180 de accidente rutiere.

Potrivit poliţiei, 25% din accidentele care s-au produs în capitală, au avut loc noaptea. Una din cele mai periculoase străzi, în acest sens, este şoseaua Munceşti.

"Să fie iluminate străzile îndeosebi şoseaua Munceşti, fiindcă aceste patru accidente rutiere care au avut loc, au decedat 3 persoane şi 11 sunt traumatizaţi. Toate accidentele practic s-au produs pe timp de noapte", a spus şeful adjunct al Direcţiei de poliţie a Municipiului Chişinău, Silviu Muşuc.

Şeful direcţiei transport, Vitalie Butucel spune că în prezent, pe această arteră, muncitorii efectuează lucrări de modernizare a iluminatului public.

"Pe acest tronson de drum unde sunt piloni vechi, aceştia au fost expertizaţi, urmează a fi demontaţi foarte mulţi piloni, plus de tras o reţea nouă de cabluri, plus corpuri noi de tip led", a spus şeful Direcţia Transport, Vitalia Butucel.

Iluminatul stradal urmează a fi reabilitat şi pe alte 10 străzi din capitală, printre care: Calea Moşilor, Calea Ieşilor, bulevardul Moscovei şi strada Kiev.

În acest scop, din bugetul municipal au fost alocaţi 15 milioane de lei. Între timp, şeful Întreprinderii Municipae "Ex Drupo" a ţinut să precizeze că la mijlocul lunii martie, urmează a fi lansată procedura de procurare a vopselei, pentru marcajul rutier din toată Capitala. Odată cu marcajul, pe străzi vor fi reinstalate şi limitatoarele de viteză.

"Odată ce vom avea vreme bună, fără umiditate, vom începe să aplicăm marcajul, a spus şeful Exdrupo, Marcel Zastancean.

Primarul interimar al Capitalei a avut şi unele sugestii privind calitatea vopselei, care urmează a fi procurată pentru marcaj, în acest an.

"Sper că măcar de data asta nu veţi cumpăra vopsea din asta ca oja pentru unghii, care se spala după prima ploaie", a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Iar pretenţiile edilului nu s-au oprit la marcaj. Codreanu le-a făcut din deget şi responsabililor de la Întreprinderea Municipală Spaţii Verzi, care de săptămâna trecută au început lucrările de curăţare a copacilor de pe străzile Capitalei.

"Să blochezi 6 străzi în centrul oraşului pentru că ai de evacuat două crengi în ora de vârf este crimă. Şi atunci când eu îi fac observaţie tractoristului să mute tractorul ca să permită să treacă toate maşinile şi el începe a striga este la fel obraznic şi urât",  a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

"Tractoristul care lucra este de trei zile angajat şi nu s-a orientat în situaţie", a spus şeful spaţii Verzi, Srghei Carp.

Codreanu le-a sugerat subalternilor să mai lase scaunele confortabile din birouri şi să meargă în teren, alături de subalterni.

publika.md

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020