Sâmbătă, 14 Aprilie 2018 20:25

O orheiancă stabilită în Germania, meșteriță talentată care creează păpuși mici pentru oameni mari

gaby galamaga

„Bună, numele meu este Gaby Galamaga. Sunt creatoare și trăiesc acum în Augsburg, Germania. Am început să creez aceste păpuși acum un an, cadouri de primăvară pentru prietenii mei dragi. Între timp, mai mulți oameni le-au găsit drăguțe și au adoptat unele din ele. Sunt fabricate din țesătură, agrafe, lână, alte mici detalii și au o înălțime de 9 până la 10 cm. Fiecare păpușă este unică și pentru a confecționa una, am nevoie de la 4 la 6 ore de muncă. Unele păpuși sunt menite pentru a fi purtate ca broșe, altele sunt de buzunar pentru a fi admirate și prețuite, pentru a vă bucura sau pur și simplu pentru a vorbi cu ele. Cred că păpușile au suflet, sunt ascultători buni și pot face pe cineva să se simtă mai bine, știind că ele sunt făcute cu dragoste și fericire. Ale mele sunt cu siguranță făcute cu dragoste și fericire. Sper să vă placă.”

Așa se prezintă pe site-ul Bored Panda, cea mai cunoscută comunitate a oamenilor creativi din lume, Gabriela Galamaga, o tânără moldoveancă, pasionată de frumos și de artă care creează niște minunății de păpuși, însă nu pentru copii, ci pentru cei mari! Lucrările prezentate de ea sunt pur și simplu magice, niște păpuși mici de tot, făcute din pânză și agrafe, foarte și frumoase și unice.

Am devenit extrem de curioși să o cunoaștem, așa că am contactat-o. Ne-a zis că s-a născut la Orhei, iar acum locuiește în Germania. Pasiunea pentru creație o moștenește de la mama sa, iar cele mai faine lucruri i-au ieșit frumos doar din greșeli: „De exemplu, eu pot să îmi imaginez într-un fel lucrurile la început. Pe parcurs ceva poate să meargă prost și trebuie să improvizez ca să repar greșeala. Și e minunat cum găsește creierul nostru soluții creative pentru tot. Iar rezultatul poate să ne impresioneze. De aceea eu zic că omul când vrea să creeze ceva din toată inima trebuie să aibă curaj. Or creativitatea e o putere individuală care fără curaj nu crește și nu se dezvoltă.”

Această păpușă miniaturală este cea de la care a început totul. Gaby ne-a spus că a visat-o noaptea: „Mă gândeam ce mărțișoare să fac să fie mai speciale, unice, nemaivăzute! Și noaptea am visat că prind o păpușa la piept. Una mare. Și a doua zi am înțeles că trebuie sa încerc sa fac mini-păpuși. De purtat cu drag la inimă, să poarte colanți alb-roșu, în culoarea mărțișorului. Și le spuneam atunci la toate în glumă „mărțișoare pe două picioare””.

A făcut 50 de păpuși până acum și toate au mers pe la casele lor. Din cei care îi cumpără creațiile sunt conaționalii noștri, dar și colegii de la universitate, care sunt din Rusia, Ucraina, Albania. „Cele mai multe păpuși au plecat în Italia și România, dar au ajuns și în SUA, Olanda, Irlanda, Spania, Marea Britanie și Rusia”, povestește Gaby.

Pocket and brooches dolls 5a90a299e7f68 88030121125 10156364489377500 1551912411 nScreen Shot 2018 02 23 at 234023 5a90990749ec4 png 880Screen Shot 2018 02 23 at 233940 5a909912e7d1c png 880

Pe lângă păpuși, orheianca noastră face și teddy, accesorii de purtat și pentru decor.

altfel.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика