CE 1160x100 4 2

Duminică, 11 August 2013 18:09

Bicicletele „Made in Moldova” sunt disponibile pe piață

Compania Masterpeh SRL, primul producător legal de biciclete în Moldova, s-a extins pe 1800 m2, închiriați de la AO Mezon.

DSC 1016Fondatorul companiei este Andrei Tchmil (Андрей Чмиль), o legendă atât a ciclismului moldovenesc, cât și a celui mondial. Originar din Chișinău, ciclistul a făcut parte din prima echipă profesionistă de ciclism din Uniunea Sovietică – Alfa Lum, a fost ultimul campion al URSS (1990), deținător al Cupei Mondiale (1999), câștigător a 4 din 6 „monumente" (curse europene prestigioase cu durata de o zi și distanța de peste 260 km), a fost primul director al proiectului rusesc „Katiușa" etc.
Andrei Tchmil spune că „Moldova e situată la periferia dintre Europa de Vest și cea de Est. Cu ambele părți e legată prin acorduri economice, care permit livrarea fără de taxe vamale a mărfurilor produse. Totodată, aici sunt oameni pe care îi poți învăța să lucreze calitativ și rapid. Acum lucrează 14 astfel de persoane și continuăm să angajăm."
Pentru producerea bicicletelor Masterteh este folosit șasiul companiei Shimano; rame, spițe și alte componente, fabricate în Italia. Toate elementele bicicletelor au certificat european EN 14764, fără de care ar fi imposibil exportul lor în țările membre UE.
Din lotul de producție fac parte: biciclete pentru copii și pentru adolescenți (prețul recomandat fiind de 2600 și 2700 lei); biciclete de oraș pentru femei și bărbați (3600 lei); de munte (4500 lei); de elită Garda Like (7800 lei). Lotul se află într-o creștere continuă.
În prezent, bicicletele Masterteh au fost puse în vânzare în cadrul rețelelor de magazine Metro, Green Hills, № 1; a cinematografelor Patria și a centrului auto Mercedes al companiei Olmosdon.
Următoarele planuri ale companiei sunt: deschiderea propriului salon și service (2014), procurarea utilajelor pentru propria fabricare a ramelor, ghidoanelor, pinioanelor, tijelor și a portbagajelor; pentru fabricarea roților și a sistemului de vopsire.
În același timp, Masterteh dezvoltă în capitală o rețea de închiriere a bicicletelor.

Foto (planul din față, de la stânga la dreapta): Cel mai bun prietenii echipei "Katiușa": președintele Federației Ruse Vladimir Putin, Andrei Tchmil și Igor Makarov, președintele grupului internațional de companii „Itera". (Poză din arhiva personală a lui Andrei Tchmil).

Articol pregătit de MyBusiness.md

Mai multe din această categorie: « Mierea din farmacie 99 de ani de pepeni verzi »
ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика