CE 1160x100 4 2

Duminică, 30 Martie 2014 19:34

Salon de frumusețe: de la cunoștințe la succes

Calitățile de lider, mișcarea fermă spre obiectivele stabilite, perseverența, doința continuă de a acumula cunoștințe și de a le aplica în practică, precum și susținerea celor dragi și optimismul – toate aceste calități au ajutat-o pe Elena Cubițchi să-și deschidă propriul salon de frumusețe în centrul capitalei, New Rise Professional, care oferă o gamă largă de servicii cosmetologice și de coafat.

елена кубицкиDirectorul și, totodată, cosmetologul principal, Elena Cubițchi, și-a finisat studiile superioare în domeniul medicinii și al economiei. Pentru a-și atinge scopul propus, ea a frecventat diverse cursuri de perfecționare, inclusiv și programul ODIMM „Femeile în afaceri".
Elena lucrează în domeniul serviciilor cosmetologice de 15 ani și poate fi afirmat cu siguranță faptul că își cunoaște activitatea „de la a la z". A început totul cu protestele soțului ei, care nu vroia ca după nașterea copilului Elena să se întoarcă la serviciul ei în cadrul unei instituții medicale de stat. „Soțul mi-a zis atunci: „Trebuie să faci ceva al tău", iar când a auzit că aș vrea să fiu cosmetolog, a fost categoric contra acestei idei și nu mi-a oferit bani pentru cursurile de instruire. A trebuit să îi iau ca împrumut. Cu o lună și jumătate până la finisarea studiilor, la cursurile noastre au venit directorii saloanelor de frumusețe care funcționează în capitală, pentru a face cunoștință. Atunci mi-a și fost propus să lucrez la „Laboratorul de frumusețe". În anul 2000 acesta era unicul salon din capitală în care au apărut echipamente noi pentru epilarea foto și cea cu laser. Și, după un curs de inițiere, deși vroiam să lucrez pentru mine, situația s-a prezentat astfel încât trebuia să lucrez pentru proprietar. Iar, după o perioadă anumită de timp, am trecut la alt salon și am lucrat acolo alți trei ani. Cu toate acestea, în tot acest timp eram încrezută în ideea mea de afacere și mergeam ferm spre obiectivul propus – să-mi deschid propriul salon. Acum îmi dau seama că atunci încă nu eram pregătită pentru gestionarea unei afaceri, nu cunoșteam anumite particularități legate de organizarea activității, iar, prin practică, am acumulat experiență utilă", - spune Elena.
Conform spuselor ei, într-un anumit moment, circumstanțele de la lucru și pregătirea interioară au direcționat-o spre deschiderea propriului cabinet cosmetologic în incinta hotelului „Național", în condițiile de închiriere a spațiului. Totodata, Elena își continua studiile – pleca în străinătate la cursuri de perfecționare, a urmat cursuri de management, a finisat studiile superioare în economie, cu frecvență redusă.
„Eram interesată de tot ce avea legătură cu organizarea unei afaceri. Iar soțul mi-a împărtășit dorința de a avea o afacere proprie și a acceptat luarea primului credit. Cu zece ani în urmă, acea sumă era foarte mare. Ulterior am căutat destul de mult timp un loc favorabil pentru deschiderea salonului, care să fie amplasat mai aproape de mediul de afaceri", -își amintește Elena.
Ca rezultat al căutărilor unui astfel de loc în centrul capitalei, acesta a fost găsit. „Am luat al doilea credit voluminos și am investit în echipamentele cosmetologice, am realizat o reparație în încăpere și, ulterior, a fost deschis salonul New Rise Professional".
Cum s-a acumulat baza de clienți? Căci nu este un secret faptul că există o concurență aprigă între saloanele de frumusețe, îndeosebi a celor din centrul capitalei? „Trebuie să recunosc faptul că, deși există numeroase saloane de frumusețe, în Chișinău sunt destul de puțini profesioniști care își cunosc meseria și știu să lucreze cu utilajele moderne. Clienții au venit de la sine. Mi s-au adresat și mulți clienți, cu care am lucrat mai înainte. Alții au venit în urma unei recomandări. Pentru mine este important ca clientul să plece mulțumit, să vrea să se mai întoarcă și să-și aducă și prietenii, cunoscuții.
Pentru saloanele de frumusețe, un mod de extindere a bazei de clienți este lărgirea gamei de servicii oferite. Lucrând un timp îndelungat în alte saloane, am remarcat faptul că clienții sunt interesați de serviciile de coafat și de cele de manichiură-pedichiură. De aceea m-am bazat pe principiul: mai bine să-ți extinzi serviciile puțin câte puțin, dar calitativ", - spune Elena.
Prin ce se explică prețurile ridicate în saloanele de frumusețe? „Într-adevăr, prețurile pentru servicii sunt ridicate, însă nivelul de profesionalism și cel al serviciilor diferă. Ca și pretutindeni, prețul se formeaza în baza numeroaselor componente, dar, în cazul saloanelor de frumusețe, își lasă amprenta locația salonului. În centrul capitalei prețurile sunt mai ridicate decât cele obișnuite (aceeași procedură costă între 1200 și 400 de lei la diferite saloane), iar concurența e mai aprigă. De aceea este important să menții gradul de profesionalism, să fii binevoitor cu clienții, să-ți gestionezi iscusit afacerea, pentru ca prețurile serviciilor să nu pară atât de ridicate. Un rol important îl joacă personalul calificat. Angajații care au o educație bună și studiile finisate aduc succes companiei. Iar activitatea celor fără studii trebuie să fie permanent verificată, controlată, fapt care încetinește dezvoltarea afacerii. Recunosc că acum e destul de complicat să găsești coafori profesioniști, care să fie capabili să „simtă" clientul, un aspect important în domeniul serviciilor. Aici nu întotdeauna funcționează regula de „timpul înseamnă bani". Saloanele mari lucrează în masă, astfel încât unui client îi revin maxim 40 de minute. Acest principiu nu-mi convine. Îmi place sistemul „occidental", bazat pe o abordare individuală, o atitudine respectuoasă și atentă față de client".
Răspunzând la întrebarea legată de timpul necesar pentru „creșterea" unui business-salon și obținerea statutului „de succes", Elena Cubițchi a zis: „În lipsa unui credit și cu experiența mea, atunci în cinci ani. Acum pot recunoaște faptul că, deși am trecut un drum dificil, pe planul profesional am evoluat impunător. Nu am niciun motiv să nu cred în succes. Fac ceea ce îmi place, mă susțin cei dragi, am clienți. Totul decurge așa cum ar trebui", - este convinsă Elena Cubițchi.

Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика