Duminică, 16 Noiembrie 2014 19:32

АО Artmet: cum supraviețuiesc uzinele de prelucrare a metalului

Art09Artmet e o uzină din Chișinău care produce cele mai diverse articole din metal. Este una din cele mai mari din Republică. Denumit anterior Uzina mecanică experimentală din Chișinău”.

În anii respectivi uzina avea mereu cerere de producție, iar în prezent, după cum afirmă Vladimir Cara-Gheorghe - șeful atelierului de mecano-sudură – “fie avem Art06multe comenzi, fie nu sunt deloc”. Și viața obligă întreprinderea să facă orice lucru care i se cere. În plus, la începutul anului respectiv, întreprinderea a pierdut un contract profitabil – producerea numerelor de înmatriculare pebntru automobile.

Numerele reprezentau o mare parte din producție, - povestește Vladimir Art05Borisovici. – Ne întrețineau din punct de vedere financiar. Eram nevoiți să reducem personalul. Mai mult mă deranjează faptul că întreprinderea a investit mult în procurarea utilajelor necesare de producere a numerelor. Noi am devoltat protecția reprezentată prin holograme speciale. Iar acum producerea lor ne-a fost interzisă. Au decis să producă încă o metodă de protecție și ne-au luat comenzile, ignorând prezența contractului semnat cu statul (!), conform căruia noi trebuia să producem numerele de înmatriculare până în ianuarie anului 2015.

În prezent, întreprinderea participă la construcția drumurilor și modernizarea podurilor pentru automobile. Artmet produce partea “metalică” a construcțiilor. “De exemplu, acum noi finalizăm stațiile de autobuz din metal pentru localitățile amplasate de-a lungul șoselelor. Noi suntem subcontractanții companiei turcești Art04ONUR și SUMMA, care coordonează reconstrucția și execuția terasamentului. Recent ei au dat în exploatare calea Bălți-Siroteni. Aceasta reprezintă cea mai mare comandă a anului dat”.

“În afară de aceasta, noi ne ocupăm de producerea diferitor articole din metal, cum ar fi coșurile de gunoi pentru orașe, parcuri, locuințe. Mai producem și garduri pentru străzi, scări metalice. Pentru moment suntem în procesul de execuție a paturilor din metal pentru instituțiile medicale din țară. Noi suntem capabili să facem orice comandă, de la cele mai simple, cum ar fi garduri, până la cele mai complicate mecanisme. Apropo, gardurile metalice pentru memorialul Eternitate au fost executate de compania noastră. Cât despre comenzi complexe, noi producem pentru căile ferate rusești mecanisme semiautomate de 4,5 tone pentru realizarea traseelor ferate – e un utilaj mai complicat. Se numește mașina de înșurubat. Ea desface șuruburile din șinele de cale ferată și Art02parcurge 280 metri pe oră. Dacă șurubul a ruginit și nu poate fi eliminat, mașina îi taie capul”.

Iar în Moldova au fost comandate astfel de mașini de înșurubat”? – a întrebat reporterul de la MyBusiness.md.

Căile noastre ferate sunt prea mici pentru aceste utilaje”, - a explicat Vladimir Cara-Gheorghii și a povestit că mașina de înșurubat este o idee brevetată de inginerul din Moldova Mihail Matvienco. Tatăl acestuia - Dmitrii Matvienco – e un realizator vestit de utilaje pentru drumuri ferate. El a reușit să modernizeze mult căile ferate sovietice și rusești. Iar fiul îi continua activitatea și locuiește aici, în Moldova. Deaceea Căile Ferate Ruse își plasează comenzile în Moldova pentru realizarea mecanismelor respective.

Art08Totuși, Artmet se ocupă mai mult de comenzile de rutină. Uzina participă la licitațiile de comandare a dulapurilor și a seifurilor din metal. La fel, ea produce veselă – ceaune de diferite mărimi cu capace, lingure și furculițe. Odată a participat la realizarea caruselelor pentru copii. Acum a venit comanda de la o firmă americană pentru producerea containerelor de deșeuri pentru Glodeni. “Viața ne impune să facem diferite lucrări. Aici e important să avem utilaje necesare pentru a realiza comanda”, - spune domnul Cara-Gheorghii.

Însă cea mai mare problemă o constituie forța de muncă calificată. “În Moldova numărul de specialiști scade destul de repede, - ne relatează Vladimir Cara-Gheorghii, - avem nevoie de strungari, lăcătuși și sudori. Mai sunt încă puține școli profesionale care antrenează specialiști în domeniul nostru de activitate. E o cerere mare pe piața forței de muncă pentru lucrători specializați Art11pe utilaje de prelucrare a metalelor. Înainte existau câteva școli profesionale, unde studiau viitorii specialiști din domeniul respectiv, iar în prezent nu mai este niciuna. Iar cei existenți își doresc un salariu mai mare, pe care noi nu putem să le oferim. Astfel, ei pleacă în Europa și Rusia. Doresc să câștige minim 10 mii de lei. La noi, însă, specialistul are un salariu între 3,5 și 7 mii lei, în dependență de calificare. Noi încercăm să-i antrenăm pe tineri în cadrul colectivului nostru. Dar și ei își doresc un salariu mai mare. Când eu îmi începeam activitatea la uzină, vârsta medie a lucrătorului de atelier era de 28 de ani, pe când acum e 50. Meșterii îmbătrânesc și nimeni nu vine să le înlocuiască. La fel, un salariu bun depinde de volumul mare de Art03producție. La noi, însă, fie apar multe comenzi, fie numărul lor scade până la zero”.

În ciuda părerii mulțimii, Artmet nu produce monede de schimb – bănuții noștri din metal. Banii moldovenești se produc peste hotare. În schimb, Artmet produce diferite iconițe, sigle metalice, nasturi, steluțe pentru armată, poliție, căile ferate și aviație. Aici într-o cameră sunt expuse sute de exemple de sigle de merit. Spre mare uimire, majoritatea sunt rusești. Astfel a apărut și întrebarea de existență a cererii din străinătate. “”95% din clienți internaționali, a spus Vladimir Borisovici, - sunt intermediari. Oferă prețuri minime, ceea ce nu este avantajos. Rareori vine comanda de la consumatorii finali. Acum suntem în procesul de realizare a două proiecte, însă e prea devreme să vorbim deschis despre ele”.

Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика