CE 1160x100 4 2

Duminică, 25 August 2013 10:09

Continental, în negocieri cu Google și IBM pentru dezvoltarea de sisteme pentru mașini autonome

Grupul german Continental se află foarte aproape de a convinge companiile Google și IBM să formeze un joint-venture destinat dezvoltării de solutii pentru vehicule care se pot deplasa fără șofer.

Autonomous driving a64aeb6fe6Conform publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung, cele trei mari companii vor anunța semnarea pactului în septembrie, cu ocazia expoziției auto de la Frankfurt. Dacă șefii Continental, Google și IBM se vor înțelege asupra detaliilor, colaborarea ar putea da naștere unui proiect foarte promițător în domeniul vehiculelor autonome. Asta pentru că toate cele trei entități au deja experiență în domenii conexe.

În Statele Unite, Continental deja lucrează împreună cu Cisco Systems la proiecte destinate dezvoltării de vehicule care se pot deplasa independent precum și la soluții pentru interconectarea dintre mașinile prezente pe aceeași șosea. De asemenea, Google lucrează la tehnologii pentru mașinile fără șofer încă din 2010. Ba chiar testează astfel de vehicule de ceva timp pe șoselele din California. IBM ar putea asigura suportul tehnic pentru înglobarea soluțiilor dezvoltate de Continental și Google.
Mai multe detalii despre acest proiect vor fi disponibile la jumătatea lunii septembrie. Alte companii care lucrează în prezent la proiecte similare sunt GM, Ford, Toyota și Volkswagen.

http://www.capital.ro/

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика