CE 1160x100 4 2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Miercuri, 23 Ianuarie 2013 02:18

Cum de obținut succes în carieră – 7 sfaturi

La angajarea la serviciu, majoritatea din noi se gândesc asupra salariului și foarte puțini tind spre creșterea în carieră. Însă, ce e de făcut în cazul în care cariera e pe primul loc?

1. Stabiliți contacte. Vizitați seminarele, expozițiile și conferințele, faceți cunoștință cu partenerii și concurenții, strângeți cărți de vizită (oferind și pe ale sale).

2. Fiți încrezuți în propriile forțe. Pentru aceasta trebuie să fiți specialistul nu numai în profesia Dvs, dar și în domeniu.

3. Rezolvați problemele operativ. Niciodată nu încercați să ocoliți dificultăți, din contra, rezolvați-le. Cu cît mai des veți trece peste dificultăți independent, cu atât mai multe șanse veți avea să creșteți în carieră. La fel e și în viață: capacitatea de a nu vă ascunde după spatele altora, dar rezolvarea și descurcarea individuală vă vor fi de folos.

4. Arătați inițiativa. Fiți interesați în succesul și dezvoltarea firmei. Propuneți idei noi de ameliorare a lucrului și de mărire a profitului. Uitați expresia ”aceasta nu se include în responsabilitățile mele”.

5. Stabiliți o atmosferă sănătoasă în colectiv. E important nu doar să aveți relații bune cu colegii, dar și să găsiți o soluție avantajoasă în cazul unui conflict în colectiv.

6. Prezentați-vă drept un specialist. Mulți consideră discuțiile despre succesele personale o laudă și preferă să tacă. Însă, informația despre faptul că Dvs ați lucrat într-un domeniu similar vă va aduce doar avantaje, doar Dvs ați văzut lucrul/profesia/specialitatea/ramura din toate punctele de vedere. Nu vă jenați și nu permiteți altora să vă laude.

7. Cereți ușor ceea, de ce aveți nevoie. Rețineți, un lucrător bun niciodată nu va fi refuzat în cumpărarea unui monitor nou sau în ridicarea salariului. Învățați să cereți sau chiar să insistați în ceea, de ce aveți nevoie. Astfel conducerea va înțelege că Dvs tindeți la ceva mai mult și nu vă opriți la cele obținute.

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика