CE 1160x100 4 2

Duminică, 02 Februarie 2014 10:26

SUA: Teste pentru înlocuirea tuturor numerelor de telefon cu adrese IP

hackerOperatorii telecom din SUA vor face teste pentru tranziţia telefoniei de la reţelele analog la cele digitale, ceea ce ar presupune înlocuirea tuturor numerelor de telefon cu adrese IP.
FCC, comisia federală americană care reglementează industria telecom, a aprobat cu unanimitate de voturi testele, care vor presupune transferarea serviciilor de telefonie pe tehnologie digitală pentru a evalua impactul asupra clienţilor.

Testările nu vizează tehnologia în sine, deja utilizată la scară largă, şi nu vor avea efecte în zona legislaţiei şi reglementărilor, au precizat reprezentanţii FCC.

Printre obiectivele testelor se numără reacţia clienţilor şi performanţele tehnologiei digitale în situaţii de urgenţă sau în zone izolate.

"Nu putem solicita în continuare operatorilor să investească atât în reţelele vechi, cât şi în infrastructură mai nouă", a comentat comisarul FCC Ajit Pai, citat de Reuters.

Furnizorii de telefonie fixă vor face astfel primii paşi spre înlocuirea vechilor reţele pe bază de sârmă de cupru cu infrastructură modernă, pe bază de fibră optică sau chiar wireless.

Clienţi din spaţiul rural sau din zone izolate au reclamat de-a lungul timpului proasta calitate a serviciilor pe bază de IP, din cauza semnalului slab.

Testările vor fi pe bază de voluntariat, iar FCC a cerut să fie derulate diversificat din punct de vedere al densităţii populaţiei, structurii demografice şi topologice, şi condiţiilor climaterice.
http://www.mediafax.ro/

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика