CE 1160x100 4 2

Duminică, 29 Septembrie 2013 10:25

Nokia va lansa în octombrie prima tabletă a companiei şi mai multe smartphone-uri

Nokia intenţionează să lanseze în octombrie prima tabletă a companiei şi mai multe smartphone-uri, în cadrul unui eveniment care se va desfăşura la Abu Dhabi, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Wall Street Journal.

nokia-tablet-2Lansarea, prima de la anunţarea tranzacţiei pentru vânzarea diviziei de telefoane mobile către Microsoft, va include în total şase dispozitive mobile.

Astfel, Nokia va prezenta la 22 octombrie mai multe smartphone-uri Lumia bazate pe platforma Windows Phone, precum şi smartphone-uri ieftine care utilizează software-ul S40 al companiei, au spus sursele. Tableta Nokia va rula folosind Windows 8.

Tableta, cu numele "Sirius", va intra pe un segment de piaţă aglomerat. Analiştii se aşteaptă ca Apple să anunţe o nouă versiune a iPad în ultimul trimestru, în timp ce Microsoft a îmbunătăţit recent tableta Surface.

Un purtător de cuvânt al Nokia a refuzat să comenteze asupra planurilor companiei. Iniţial, Nokia intenţiona să lanseze noile produse în luna septembrie, dar a amânat cu o lună prezentarea, ca urmare a anunţului privind vânzarea diviziei de telefoane mobile către Microsoft.

Tranzacţia cu Microsoft vine într-un context dificil pentru Nokia. Compania, cândva lider la vânzările de telefoane mobile, a pierdut puternic teren pe piaţa smartphone în faţa Samsung şi Apple.

Problemele Nokia sunt mai profunde decât lipsa coordonării între producţia telefoanelor şi cea a soft-ului sau gama redusă de smartphone-uri, scrie Wall Street Journal.

Telefoanele Lumia ale Nokia au rulat exclusiv sistemul de operare Windows începând din 2011, dar bugetul redus de marketing şi lipsa unei cereri puternice pentru Windows Phone au condus la declinul cotei de piaţă a companiei.

În declaraţiile recente, conducerea Nokia a încercat să evidenţieze beneficiile tranzacţiei cu Microsoft, o companie foarte profitabilă şi cu resurse financiare considerabile.

Nokia estimează că aproximativ 1,3 miliarde de persoane folosesc în prezent telefoane produse de companie. Nu este clar, încă, dacă preluarea diviziei de telefoane mobile de către Microsoft va atrage clienţi pentru următoarea gamă de modele Lumia.

Microsoft şi Nokia susţin că eforturi mai puternice şi mai bine coordonate de publicitate vor ajuta compania să câştige clienţi pe piaţa smartphone.

Anul trecut, Nokia a cheltuit 21 de milioane de dolari în SUA pentru publicitatea telefoanelor, în timp ce Samsung a avut un buget de 401 milioane de dolari, iar Apple de 333 milioane de dolari, potrivit datelor firmei de cercetare Kantar Media.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика