CE banner 1160x100 violet2

Vineri, 24 Octombrie 2014 09:00

Tineri de pe ambele maluri ale Nistrului au creat o platformă comună de colaborare în domeniul afacerilor

DSC 0183Chişinău, 24 octombrie 2014----10 tineri din Zona de securitate şi 31 de tineri de pe malul stâng al Nistrului au împărtăşit cele mai bune practici de antreprenoriat şi au discutat viitoarele colaborări de afaceri în cadrul unei conferinţe de două zile organizate de AXA Management Consulting şi Camera de Comerţ şi Industrie din regiunea transnistreană. Evenimentul face parte dintr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi PNUD în cadrul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a încrederii”.

În prima zi de conferinţă, tinerii au împărtăşit experienţele lor în iniţierea şi dezvoltarea afacerilor, după care, în cadrul a două sesiuni, au lucrat asupra planurilor de dezvoltare a afacerilor din perspectiva provocărilor identificate şi au creat o platformă de colaborare ce va facilita dezvoltarea parteneriatelor viitoare pentru tinerii antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Astăzi tinerii au vizitat  doi beneficiari din localităţile Chetrosu, raionul Anenii Noi şi Ustia, raionul Dubăsari, care au dezvoltat afaceri în domeniul agricol şi în cel al serviciilor. Tinerii antreprenori s-au mai întâlnit în acelaşi format în cadrul unei conferinţe organizate în luna mai, la Tiraspol.

Tinerii antreprenori care participă în proiectul susţinut de Uniunea Europeană şi PNUD au fost selectaţi în baza unui concurs de planuri de afaceri. Proiectul conţine două componente, fiind implementat în Zona de securitate şi în regiunea transnistreană, iar concursul a fost destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. În cadrul proiectului finanţat de UE şi PNUD, tinerii selectaţi, în afară de un grant de până la 15 mii dolari SUA, beneficiază de consultanţă individuală pentru o perioadă de 10 luni şi de asistenţă pentru procurarea echipamentelor şi materiei prime necesare pentru demararea sau dezvoltarea afacerilor. La momentul actual, cei 41 de beneficiari de pe ambele maluri ale Nistrului au procurat echipamentele necesare şi au demarat afacerile cu succes, creând deja 150 de locuri noi de muncă.

Prin acest proiect, Programul UE-PNUD de promovare a încrederii îşi propune să creeze oportunități de angajare pentru tinerii din Zona de securitate şi regiunea transnistreană şi să sporească încrederea între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, pentru ca ei împreună să-şi ridice nivelul de trai.

Pentru mai multe detalii despre proiect vizitaţi:

http://axa.md/news/Concurs-de-Planuri-de-Afacere---quotCrearea-oportunitilor-de-angajare-pentru-tinerii-din-zona-de-securitatequot-Data-limit-/166

Prin Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, Uniunea Europeană şi PNUD sprijină financiar şi tehnic activităţile comune ale oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului în cinci domenii-cheie: dezvoltarea afacerilor, a societăţii civile, renovarea infrastructurii sociale, ocrotirea sănătăţii şi protecţia mediului ambiant. Acest Program este implementat în perioada 2012-2015, cu un buget total de 10,600,000 Euro, acordați de Uniunea Europeană (9,500,000 Euro) și PNUD (1,100,000Euro).

Mai mult despre SCBM lahttp://www.md. undp.org/confidence-building-measures-programme-projects

Urmăriţi-ne pe Facebook: Poduri de incredere peste Nistru- Мосты доверия через Днестр

Pentru informaţii suplimentare:

Victor Draguțan, manager de proiect, Business și Societate Civilă, Programul UE-PNUD “Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, Tel: (+373) 22839873, E-mail:

Natalia Costaş, consultant în comunicare Programul SCBM, Tel: (+ 373) 69221141, E-mail: 

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика