CE banner 1160x100 violet2

Vineri, 13 Iunie 2014 20:15

Vicepremierul Valeriu Lazăr a făcut totalurile Moldova Business Week 2014

Lucrările celui mai important eveniment investițional al anului, „Moldova Business Week 2014", s-au finalizat la 12 iunie curent prin Conferința investițională Republica Moldova – Uniunea Europeană, ce a reunit înalți oficiali europeni, printre care și Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, membri ai Guvernului și reprezentanți ai mediului privat, care au discutat în detaliu despre Acordul de Asociere cu UE, inclusiv despre crearea ZLSAC și impactul integrării economice pentru mediul de afaceri și cel investițional din R. Moldova.

Viceprim-ministrul, Valeriu Lazăr, ministru al Economiei a făcut totalurile săptămânii investiționale, subliniind importanța dialogului pentru a asigura succesul procesului de implementare a prevederilor Acordului de comerț liber aprofundat și cuprinzător cu Uniunea Europeană.

„Evenimentele organizate de Ministerul Economiei, prin intermediul MIEPO și cu suportul instituțiilor partenere, au vizat implicarea tuturor regiunilor țării, organizându-se mese rotunde în cinci regiuni de dezvoltare, pe ambele maluri ale Nistrului În cadrul acestora s-a discutat despre așteptările, temerile pe care le au antreprenorii și despre modul în care vor putea beneficia aceștia, dacă vor fi deschiși unui parteneriat constructiv cu Guvernul, pentru ca împreună să valorifice oportunitățile, iar provocările să le transforme în noi oportunități, să devină mai competitivi pe piața locală și pe alte piețe, contribuind astfel la dezvoltarea economică durabilă și inclusivă a țării".

De asemenea, s-a remarcat importanța deosebită a mențineri prin dialog a bunelor relații și a regimurilor comerciale preferențiale cu partenerii noștri tradiționali, din Est, care vor avea de beneficiat odată ce Republica Moldova va semna Acordul de Asociere și DCFTA.

„În această săptămână am observat deschiderea imensă față de țara noastră a decidenților politici și instituțiilor internaționale. Cele mai importante instituții financiare internaționale sunt prezente în Moldova, sunt oferite miliarde de euro pentru modernizarea sistemului economic, social și politic. Dar colegii și partenerii externi pot doar să ne ajute, nu pot substitui eforturile pe care trebuie să ni le asumăm. Guvernul trebuie să implementeze reformele asumate și să elimine toate barierele ce stau în calea dezvoltării economice, iar mediul privat trebuie să investească în propria competitivitate", a mai menționat pe final Valeriu Lazăr.

Comunicat de presă

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика