CE banner 1160x100 violet2

Duminică, 08 Iunie 2014 12:33

BANCA CONSILIULUI EUROPEI VA INVESTI 10 MIL. DE EURO ÎN DEZVOLTAREA ÎNTREPRINDERILOR MICI ŞI MIJLOCII DIN MOLDOVA

Banca Consiliului Europei (CEB) va investi 10 mil. de euro pentru finanţarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii din Republica Moldova. Comitetul Interministerial pentru Planificare Strategică a aprobat marți decizia privind solicitarea de către ProCredit Bank a unei linii de credit.

Potrivit agenției „INFOTAG", cu referire la serviciul de presă al guvernului, scopul proiectului este creditarea ÎMM, în condiţii avantajoase, pentru dezvoltarea afacerilor, în special în zonele rurale.

Până la 50% din costul proiectelor vor fi acordate din resursele atrase de la CEB, iar restul - din resursele proprii ale băncii moldoveneşti şi ale beneficiarului. Mijloacele financiare se preconizează a fi alocate pentru proiecte investiţionale pe o perioadă de până la 7 ani, cu o perioadă de graţie de până la doi ani.

Procedura aprobării deciziei respective de către Comitetul Interministerial pentru Planificare Strategică este dictată de faptul că Republica Moldova este membru al CEB şi, respectiv, orice propunere de proiect urmează să fie prezentată organelor de conducere ale băncii contractante din numele şi cu acceptarea din partea guvernului. Totodată, aceasta nu implică nicio obligaţiune din partea executivului Republicii Moldova.

Prin susţinerea proiectelor de acest gen, guvernul îşi propune să dezvolte mediul de afaceri, să amelioreze condiţiile de trai în zonele rurale şi, totodată, să creeze locuri de muncă.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика