Vineri, 04 Aprilie 2014 14:34

Caravana de cazane pe biomasă se lansează în satul Olăneşti, raionul Ştefan Vodă

CE: Expoziţia mobilă de cazane pe biomasă destinate gospodăriilor casnice ce pot fi cumpărate cu 1.300 de EURO rambursare din fonduri europene.

CINE: Companiile ce produc şi asamblează în Republica Moldova cazane pe biomasă îşi vor expune cazanele ce pot fi cumpărate de gospodăriile casnice în cadrul Programului de subsidiere lansat de Proiectul UE-PNUD „Energie şi Biomasă". Experţii Proiectului Energie şi Biomasă, ai Agenţiei pentru Eficienţă Energetică vor răspunde la întrebările populaţiei despre încălzirea cu energie din biomasă, noile afaceri din sector, vor da recomandări privind măsurarea calităţii biocombustibilului (brichete, pelete) produs în Republica Moldova.

UNDE: s. Olăneşti, Ştefan Vodă

CÎND: Duminică, 6 Aprilie, 7.00 - 12.00

IMPORTANT: Expoziţii mobile de cazane pe biomasă destinate gospodăriilor casnice vor fi organizate pe perioada Aprilie – Mai, în raioanele Ştefan Vodă, Cahul, Comrat, Hânceşti, Ungheni, Bălţi, Orhei, Edineţ şi Soroca. Scopul expoziţiilor este de a promova energia din biomasă, ca o alternativă ecologică şi economică încălzirii cu gaze sau cărbune.

Programul de subsidiere a gospodăriilor casnice la achiziţionarea cazanelor pe biomasă a fost lansat de Proiectul UE-PNUD „Energie şi Biomasă" şi este realizat în parteneriat cu Agenţia pentru Eficienţă Energetică. În total, circa 600 de familii din Republica Moldova vor putea cumpăra cazane moderne pe bază de biomasă cu 1.300 EURO rambursare din fonduri europene.

Toată informaţia despre proiect şi program este accesibilă pe www.biomasa.md

Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova este un proiect de 4 ani, implementat în 2011-2014. Bugetul total al proiectului este de 14.56 milioane Euro, acordați de Uniunea Europeană (14 mln. Euro) și PNUD Moldova (560,000 Euro).

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика