Vineri, 09 Februarie 2018 17:33

EXPOVIN MOLDOVA’ 2018: CE? UNDE? CÂND?

Expo Vin 2018Pe data 21 februarie, în Chișinău va începe Expoziția internațională specializată de vinuri EXPOVIN Moldova' 2018 și Concursul internațional de degustare a vinurilor și băuturilor alcoolice BLACK SEA REGION WINES&SPIRITS CONTEST' 2018. Concursul și Expoziția reprezintă un proiect unic, axat exclusiv pe experți din domeniu. Formatul B2B. În termen de trei zile (21-23.02, de la 10.00 la 18.00), numai pentru specialiștii din industrie, toate evenimentele planificate vor avea loc în același loc (Palatul Republicii).

Evenimentul-cheie al proiectului – BLACK SEA REGION WINES&SPIRITS CONTEST' 2018 (21-22.02).

Juriul va fi format din 5 comisii cu 7 experți în fiecare. La evaluarea probelor de vinuri și a băuturilor alcoolice vor participa 22 de degustători din 17 țări (Franța, Marea Britaniei, Corea, Canada, Slovenia, Slovacia, Ucraina, Polonia, Belarus, Rusia, Ungaria, Italia, Germania, Azerbaidjan, Georgia, Republica Cehă și România) și 23 - din Moldova.

Având în vedere faptul că degustătorii moldoveni (cu excepția celor cinci președinți) lucrează numai o zi, va fi respectat principiul de bază al concursurilor organizate sub patronatul Organizației Internaționale a Viei și Vinului O.I.V. – sunt 2/3 din experții străini în comisie, cît și toate celelalte prevederi ale regulamentelor: nu mai mult de 30% din eșantioane sunt premiate, cel puțin participarea a 7 țări străine (vor fi 12), prelucrarea electronică a rezultatelor, cerințe ridicate la locul și nivelul organizării. Regulamentul O.I.V. - cel mai greu dintre toate existente, însă numai această abordare asigură obiectivitatea evaluărilor și valoarea premiilor!

Concursul BLACK SEA REGION WINES&SPIRITS CONTEST este un eveniment profesional închis. TASTING ROOM - o zonă de afaceri specială va fi disponibilă pentru specialiști, unde vor fi prezentate pentru degustare toate eșantioanele din concurs. Producătorii, importatorii, cumpărătorii și sommelierii vor avea o ocazia unică de a testa peste 400 de vinuri și băuturi tari (chiar și un divin de 60 de ani!) de la 75 de producători, de a comunica cu colegii și membrii juriului.

Lista completa a juriului și a companiilor participante la concurs este publicata pe www.vinmoldova.md

În perioada 21-23 februarie va avea loc și EXPOVIN MOLDOVA – o expoziție specializată, care acoperă TOATE componentele viticulturii și vinificației moderne. Sectorul echipamentelor, materialelor și tehnologiilor pentru industria vinului va fi reprezentată de companiile producătoare din Italia, Germania, Polonia, Portugalia, România, Ungaria și Moldova. Vinurile și băuturile spirtoase vor putea fi găsite pe standurile companiilor din Moldova, Georgia, Ucraina și Bulgaria. Vinurile cu indicație geografică protejată din regiunile CODRU, VALUL LUI TRAIAN și ȘTEFAN-VODĂ, precum și ale Asociației micilor producători de vinuri, divinuri și brandy vor fi prezentate pe standurile colective. Prezența pe o singură platformă a producătorilor de vin și a companiilor care reprezintă sectorul echipamentelor și materialelor reprezintă garanția unor contacte eficiente pentru toți participanții.

În parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului, asociațiile regiunilor CODRU, VALUL LUI TRAIAN și ȘTEFAN-VODĂ este planificat un masterclass cu o degustare „oarbă” a 21 de eșantioane de vinuri cu indicație geografică protejată. Moderatoarea este Caroline GILBY, Master of Wine, expert autoritar din Marea Britanie; participanții sunt producători, reprezentanți ai organizațiilor de stat, jurnaliști, cumpărători.
În ultima zi a expoziției va avea loc premierea câștigătorilor BLACK SEA REGION WINES & SPIRITS CONTEST’ 2018. Rezultatele concursului, TASTING ROOM, masterclass-ul, expoziția EXPOVIN Moldova' 2018 – toate reprezintă instrumente pentru realizarea conceptului B2B al proiectului, care este menit să ajute toți participanții în realizarea obiectivelor de PROMOVARE și VÂNZARE.
Importanța expoziției specializate și a Concursului internațional pentru Moldova, care se poziționează ca o țară cu tradiții vechi de secole în domeniul vinificației, ca producător și exportator, este dificil de estimat. Suntem siguri că proiectul anului 2018 va constitui un pas important pentru dezvoltarea industriei, un loc de întâlnire și cooperare eficientă a profesioniștilor din industria vinului.

    Mulțumim pentru sprijinul partenerilor proiectului:


Oficiul National al Viei si Vinului (ONVV), Asociația Vitivinicolă RGD CODRU, Uniunea Viti-Vinicolă RGD VALUL LUI TRAIAN, Asociația Vitivinicolă RGD ŞTEFAN VODĂ, Asociaţia Producătorilor de Divin şi Brandy de Moldova, Asociația micilor producători de vinuri din Moldova, Smart Energy Solutions, Vila Verde, LOGOS PRESS, Agenția internațională de presă și radio Sputnik Moldova, AEROTOUR MOLDOVA, Agro TV Moldova, Wine-and-Spirits.md, Mybusiness.md, Locals.md, Madein.md,  Winepages.ru, Пищепром Украины и мира, Finewine.md, Winetaste.ro, Food.ua, "Технологии и Инновации" (www.techdrinks.info), Drinks+, news.hvino.com, Česko - Moldavské Centrum pro Hospodářskou Spolupráci (CMCHS)Ne vedem la EXPOVIN MOLDOVA’ 2018 din 21 - 23 februarie!
Locul desfășurării: PALATUL REPUBLICII


www.vinmoldova.md


www.facebook.com/vinmoldova

ODIMM logo
expo vin 2018
beauty2018