Vineri, 09 Februarie 2018 17:22

UN NOU PROIECT KLUMEA!

Klumea logoAnul acesta KLUMEA a aplicat la un concurs de proiecte, finanțat de Uniunea Europeană, menit să fortifice măsurile încrederea între cele două maluri ale Nistrului. Ne-am dorit să facem un proiect, care să lase o urmă frumoasă și care, chiar să adune într-o comunitate, oamenii de pe diferite maluri ale Nistrului. Vom organiza pentru tinerii din satele Holercani și Tîrnauca ateliere de artizanat, unde tinerii care locuiesc în stânga Nistrului vor învăța să coase o Ie tradițională! Vom organiza ateliere despre cum să îți lansezi propria afacere, vom achiziționa echipamente pentru cele două sate și vom crea o carte de povești.

Pentru început vom colecta legendele și poveștile din satele Holercani și Tîrnauca, pe care le vom aranja frumos într-o cărțulie ilustrată de un artist local. Cartea va fi tradusă în română și rusă, apoi va fi distribuită GRATUIT la festivalul IA MANIA.

Săptămâna aceasta echipa noastră a avut prima întâlnire cu un grup de tineri de pe ambele maluri ale Nistrului. Circa 20 de elevi, din ambele sate partenere s-au înscris la atelierele artizanale, cu cei mai buni meșteri populari de la noi.


Proiectul „Două maluri, același râu – legende și povești locale”, este realizat de KLumea în parteneriat cu Primăria Holercani și liderii locali din satul Tîrnauca (stânga Nistrului), în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.

ODIMM logo
expo vin 2018
beauty2018