Joi, 25 Mai 2017 15:02

4 motive și jumătate de ce YouthSpark Live este evenimentul unde îți vei petrece ziua de 30 mai

youthpark 03

Recent a fost anunțat un eveniment dedicat tinerilor în căutare de un sens în viața lor profesională de viitor – YouthSpark Live, care se va desfășura în premieră în Moldova și care vine cu abordări concrete adaptate realității, bazate pe cele mai actuale tendințe din domeniul TIC. Cu atât mai mult, cu cât acesta este organizat la inițiativa unui lider mondial în domeniul TIC - Microsoft. Dacă ar fi să traducem acel anunț într-o serie de motive pentru care YouthSpark Live este un eveniment cu adevărat important pentru viitoarea ta carieră, aceasta ar arăta astfel. 

1.    Un viitor profesional mai clar, mai bine conturat și mai aproape de propriile vise

Activitățile din programul YouthSpark Live au menirea de a răspunde la un șir de întrebări care îl frământă pe tânărul în prag de a decide sau de a începe o carieră pe tărâm profesional. Aici vor fi prezenți lideri din domeniul TIC din țară, dar și de peste hotare care vor prezenta mai multe instrumente și oportunități reale. Împreună cu aceștia, vei avea ocazia:

-          să-ți definești scopurile și pașii cum să le realizezi

-          să afli ce trebuie să cunoști și să posezi pentru a deveni bun în ceea ce-ți propui

-          să înțelegi de ce și cum tehnologa informației este esențială în realizarea ta ca profesionist, indiferent de domeniul de activitate pe care-l vei alege

-          să cunoști care sunt programele și instrumentele TIC esențiale pentru viitoarea ta carieră.

2.    Cunoscând mai bine despre utilizarea Tehnologiilor Informaționale, te ajută să devii mai bun în ceea la ce visezi să faci 

Este inutil să repetăm cât de mult a avansat lumea la capitolul dezvoltare și utilizare a Tehnologiilor Informaționale în viața de zi cu zi. Astăzi, indiferent de domeniul în care activăm, este imperativă cunoașterea calculatorului și a diferitor programe utile activității profesionale. La YouthSpark îți vor fi prezentate mai multe concepte de programe și tehnologii dezvoltate în ultimii ani cu scopul de a facilita și impulsiona dezvoltarea societății, printre care:

-          Internet of Things, un concept modern care tradus din engleza ar însemna ”internetul obiectelor”. Acesta presupune mai multe obiecte sau dispozitive, programate si conectate la o rețea, ce interacționează intre ele prin intermediul unor aplicații instalate pe diverse dispozitive electronice și fără a fi nevoie întotdeauna de factorul uman pentru ca lucrurile să funcționeze.

-          Marketing Digital

-          Tehnologii de creație

Despre acestea vei avea ocazia să înveți chiar în mod practic de la experți Microsoft, dar și reprezentanți ai altor companii IT, lidere în domeniile lor, participând la atelierele incluse în programul YouthSpark.

3.    Lideri din domeniul TIC vor povesti despre experiența lor și vor răspunde la întrebările care te frământă

Tehnologiile inovaționale au fost dezvoltate de cei care cândva au fost ca tine și ca mine.

-          De ce și cum au ajuns la anumite idei?

-          Cum au reușit să conceapă și dezvolte?

-          Care a fost parcursul până au reușit să ajungă la statutul de lider în domeniul TIC?

-          Cum poți tu reuși?

-          Cum poate IT-ul să ajute tinerii să-și dezvolte adevăratul potențial?

Afli de la reprezentanții Interakt, compania care deține brandurile: portalul de știri Agora și revista online pentru femei Ea.md; Fentury, aplicația de management financiar, menită să dezvolte independența financiară a persoanelor; Microsoft Ucraina și Microsoft Moldova, care nu necesită prezentare.

4.    Resurse pentru instruire și dezvoltare de abilități

YouthSpark se va desfășura în incinta celui mai inovativ Centru de Excelență în domeniul TIC Tekwill. Participând la acest eveniment, vei avea o ocazie formidabilă de a afla despre alte posibilități și oportunități pentru tine: evenimente unde poți participa în viitor, spații pentru dezvoltarea propriilor idei, posibilități de utilizare a diferitor tehnologii găzduite de Tekwill, etc.

Pe de altă parte, reprezentanți Microsoft vor ghida echipele de tineri formate în cadrul evenimentului în lucrul asupra unui plan de acțiune pentru dezvoltarea unei potențiale afaceri.

Jumătate de motiv. Motivația organizatorilor

Noi, echipa de organizare, ne dorim să-ți oferim un eveniment util, să contribuim la definirea aspirațiilor tale pentru a ajunge să trăiești viitorul la care visezi. Ne-am propus să oferim acces cât mai multor tineri ca acestora să le fie mai simplu să decidă ce este cu adevărat important pentru dezvoltarea unei cariere aici, acasă.

Deci, pentru 30 mai ai două scenarii posibile:

1.    Să stai acasă și doar să-ți pregătești hainele pentru festivitatea organizată cu ocazia Ultimului Sunet din ziua următoare. Totodată să organizezi cu colegii petrecerea de după festivitate.

sau

2.    Împreună cu prietenii și colegii să participați la YouthSpark și să obțineți cunoștințe hotărâtoare pentru viitorul vostru profesional.

Parcă pare evident care scenariu e mai binevenit pentru tine.

Ah, da! Participarea în cadrul evenimentului este gratuită și este posibilă în baza înregistrării prealabile aici.

YouthSpark Live în Moldova este organizat de Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC în parteneriat cu Microsoft.