Vineri, 18 Ianuarie 2019 18:41

Cunoaște povestea tânărului care a pornit o afacere cu suvenire pe bani europeni

711f56ee110b123795da16bfad6f5d4bMihai a pornit o afacere cu suvenire la Cahul. Acesta și-a deschis mica afacere datorită unui proiect UE. Tânărul închiriază un spațiu la incubatorul de afaceri din Cahul.

„Eu cred în „Fabricat în Moldova”. Lucrurile trebuie făcute de oameni și pentru oameni la noi în țară, la noi acasă. Avantajul incubatorului este că avem un spațiu în arendă sub prețul pieței și ne permite să nu cheltuim banii pe arendă, ci pentru utilaje sau salarii. În prezent, afacerea este profitabilă, adică la fiecare 3-4 luni am reușit să cumpărăm câte un utilaj nou”, spune Mihai.

„În cadrul administrației noastre sunt amplasați 13 rezidenți. Domeniile lor de activitate sunt diverse. Însăși denumirea incubatorului de afaceri, adică sunt ca niște puișori care pe urma își iau zborul mai departe. Noi îî ajutăm trei ani ca ei să se dezvolte, după care ei sunt lăsați pe piața noastră națională și internațională”, a menționat Artur Nebunu, administratorul incubatorului de afaceri de la Cahul.

suvenire 724x365

Cahul găzduiește unul dintre cele 11 incubatoare deschise cu fonduri Europene în Moldova.

diez.md