Joi, 08 Februarie 2018 19:28

OFICIAL: Grupul spaniol Gas Natural Fenosa vinde afacerea din R. Moldova

gnf moldova

Grupul Gas Natural Fenosa a anunțat vânzarea afacerilor de comercializare a gazelor naturale din Italia, generare a energiei electrice din Kenya, dar și a afacerii de distribuție a energiei electrice din R. Moldova, scrie Ziarul de Gardă. Informația este confirmată și de un comunicat de presă postat pe site-ul companiei spaniole.

„Compania lucrează permanent la revizuirea și optimizarea portofoliului său de afaceri, precum și revizuirea continuă a activităților sale și a zonelor non-strategice. Ca urmare a acestei revizuiri strategice a poziționării internaționale, compania a decis să efectueze vânzarea activităților de distribuție a energiei electrice în R. Moldova și afacerea de generare a electricității în Kenya”, se arată într-un comunicat al grupului spaniol Gas Natural Fenosa.

Informația despre vânzarea afacerii Gas Natural Fenosa din R. Moldova a apărut în presa spaniolă la începutul anului 2018. Publicația elEconomista scria atunci că operațiunea ar putea fi evaluată la peste 500 de milioane de euro.

Atunci Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare din cadrul companiei a dezmințit informațiile potrivit cărora întreprinderea-mamă a companiei a decis să vândă filiala din Moldova.

Gas Natural Fenosa este prezentă în Moldova din anul 2000, prestând servicii la peste 800 000 de clienți, distribuind energia electrică în centrul și sudul țării.

agora.md

ODIMM logo
expo vin 2018
beauty2018